Kup je naš!


IMG_1648

     Šah klub KONČAR je krajem ožujka sudjelovao na Kupu Zagreba u sastavu: Leo Pećnik, Danko Brajdić, Filip Cvitković, Krešimir Starčević (KONČAR – Inženjering za energetiku i transport d.d), Zvonko Takač (umirovljenik KONČAR – Energetski transformatori), Domagoj Augusta, Vedran Jerbić (KONČAR – Institut za elektrotehniku ) i Boris Orlandini ((KONČAR – Inženjering za energetiku i transport d.d). Nakon velike borbe, šahisti KONČARA zauzeli su 1. mjesto pomevši konkurenciju sa svih 5 pobjeda i maksimalnih 10 meč-bodova. U poretku su slijedili: Novi Zagreb s 8, Ericsson i Prigorje sa 6, Stjepan Bosak i Dalekovod s 4 meč-boda itd.

     Posebno vesele pobjede protiv višeligaša Dalekovoda, Ericssona i Novog Zagreba, a svakako je vrijedno spomenuti da se po prvi put u povijesti dogodilo da je četvrtoligaš osvojio Kup Zagreba.

     Prema tituli, šahiste KONČARA odličnim partijama vodili su kapetan Pećnik (4.5/5 bodova), Cvitković (5/5) i Starčević (3/3) što je uz solidan doprinos ostalih bilo i više nego dovoljno za konačnu pobjedu. Prikupljeni rejting bodovi Pećniku su, na radost njegovog prvog šahovskog trenera i legende ŠK KONČAR g. Vladimira Šerbeca, poslužili za osvajanje titule FIDE-majstora na čemu iskreno čestitamo!

     Ostvarenim rezultatom šahisti KONČARA osigurali su ulaznicu za Finale kupa Republike Hrvatske krajem svibnja u Šibeniku. Tamo će snage odmjeriti s kremom hrvatskog šaha u vidu prvoligaških klubova prepunih iskusnih domaćih i stranih velemajstora.

D. Brajdić