Split Chess Open 2015


     Tradicionalni ljetni šahovski cirkus se, nakon Topuskog, preselio u Split.
Šahovski klub “Brda Split” je, u razdoblju 9. – 16.8., organizirao jak međunarodni turnir “Split Chess Open 2015″. Turnir se igrao po švicarskom sistemu u dvorani hotela “Zagreb”. Nastupilo je čak 200 igrača (od toga 10 velemajstora), a zastupljene su nacije bile Belgija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Španjolska, Francuska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Izrael, Italija, Crna Gora, Norveška, Poljska, Škotska, Slovenija, Srbija, Švicarska, Slovačka i Švedska! Među njima su nastupila i tri Končarevaca: Leo Pećnik, Danko Brajdić i Krešimir Starčević. Naši su igrači uspješno odolijevali pritisku velemajstora, međunarodnih majstora i profesionalaca igrajući neriješeno s njima sve do zadnje trećine turnira kada su najzad popustili. Šteta!
Konačan plasman Končarevaca je sljedeći, Brajdić je podijelio 35. mjesto, Pećnik, 53. mjesto, a Starčević 107. mjesto.
Pobjednik turnira je velemajstor Ante Brkić, kojemu ovim putem čestitamo.
Ukupan dojam turnira je iznimno pozitivan, Split se pokazao kao ljubazan domaćin te se nadamo da će ovakvih turnira u Hrvatskoj biti još više.
Ujedno je “Split Chess Open 2015.” poslužio kao odlična priprema za jesenski dio sezone u kojemu će Končar pokušati izboriti ulazak u višu ligu.
Kao i uvijek, ostvarenja naših igrača nalaze se u rubrici “partije i natjecanja”.

D. Brajdić