Posjet seniorskog prvaka Hrvatske


pocetak

     U sklopu što bolje suradnje ŠK Končara sa Zagrebačkim šahovskim savezom i promicanja šahovske igre među radnicima društva Končar i djecom zajednice, u posjeti nam je bio aktualni seniorski prvak Hrvatske i ujedno novoizabrani tajnik Zagrebačkog šahovskog saveza, velemajstor Alojzije Janković. Druženje je zbog velike posjećenosti bilo prebačeno u prostorije Kluba umirovljenika Končar (na čijoj im gostoljubivosti i ovim putem zahvaljujemo) gdje su zainteresirani radnici i djeca iskoristili mogućnost igranja protiv Alojzija Jankovića u formi simultanke. Igra kakvu su djeca i radnici Končara pružili bila je na visokom nivou za amaterske igrače, a pravi je podvig uspio napraviti Boris Orlandini, zaposlenik Končar KET-a, pobjedivši prvaka države!
Nakon meča je organiziran domjenak, u organizaciji ugostiteljstva Zbiljski (velika hvala, još jednom), za šahovske zaljubljenike, djecu i roditelje, radnike i umirovljenike Končara.
Ovaj je događaj pokazao da interes za šah unutar društva Končar, djece i njihovih roditelja ne jenjava. Bilo je lijepo vidjeti sve generacije na okupu i to u odličnoj atmosferi, što i je jedna od vrednota šaha, te se nadamo da će se pozitivno ozračje unutar Kluba nastaviti.
U rubrici “partije i natjecanja” donosimo partiju Janković-Orlandini

djeca

D. Brajdić