Kvartovski šahovski turnir – “Advent na Savici 2015.”


Dana 28.11.2015. u suradnji s domaćinom, Mjesnim odborom Trnjanska Savica Zagreb, uz tehničku podršku ŠK Končar, odigran je šahovski turnir u sklopu manifestacije “Advent na Savici 2015.”. Sudjelovalo je 18 igrača, pretežno iz susjedstva i bliže okolice, a posebice raduje što su na turniru prevladavali mladi šahisti školarci.

Natjecatelji su bili podijeljeni u dvije skupine po 9 igrača, te se u prvoj fazi turnira igralo Bergerovim sustavom natjecanja za svaku skupinu zasebno. U drugoj fazi turnira, dvoje prvoplasiranih iz svake skupine razigravali su polufinala, a preostali po jedan meč: trećeplasirani iz svake skupine međusobno za 5. mjesto, četvrtoplasirani za 7. mjesto itd.. Cijeli turnir budnim je okom pratio naš vrijedni klupski sudac Domagoj Augusta.

Napeto finale pratilo se s velikim iščekivanjem, a jedina sigurna oklada bila je da će ga osvojiti Krešimir. Onaj spretniji, Benamatić, zasluženo je osvojio prvo mjesto bez ijednog poraza na turniru. Svakako je za pohvalu zapažen nastup mlade Lorene Miholić, koja je u partiji za 3. mjesto nakon velike borbe ipak morala čestitati glavnom krivcu za održavanje turnira, Vjekoslavu Novaku.

Dana 15.12. na istom mjestu održano je proglašenje pobjednika uz prigodnu dodjelu priznanja i medalja. Predsjednik MO Trnjanska Savica g. Antun Poje uručio je Šah klubu Končar zahvalnicu za suorganizaciju kvartovskog šahovskog turnira, a obostrano je izražena želja za ponovnom organizacijom turnira i iduće godine.

savica pobjednik

Savica1

Savica3

 

K. Starčević