Leo Pećnik postao je prvakom ŠK Končar za 2016. godinu!


IMG_20160204_215357
Ovogodišnje prvenstvo ŠK Končar organizirano je u 2 termina, 24. 1 i 30. 1. Za razliku od dosad uobičajenih prvenstva (bergerov sustav), po prvi je put primijenjen švicarski sustav natjecanja od 5 kola. Razlog tomu leži u velikom priljevu novih igrača, ali i u relativno ograničenoj satnici. Igralo se tempom od 30 minuta uz dodatak od 15 sekundi po odigranom potezu, po igraču. Iako je prvotno zamišljeno 7 kola, nakon kojih bi poredak bio još realniji, zbog mnogobrojnih obaveza koje članovi kluba imaju, odlučeno je da se broj kola smanji na 5.

Uzbuđenja pritom nije nedostajalo. Uoči zadnjeg kola, na vrhu je bila velika gužva. Čak četvorica vodećih igrača imala su po 3 boda, te su međusobno za naslov prvaka igrali Pećnik-Brajdić i Takač-Starčević. U finalu prenstva Kluba Pećnik koristi grubu pogrešku Brajdića i kako će se pokazati, osvaja naslov prvaka. Starčević ne uspjeva slomiti otpor Takača, no ipak, s 3,5 bodova zahvaljujući dodatnom kriteriju, osvaja drugo mjesto. Treće mjesto osvaja veteran, 78-godišnji Peter Šribar, pobjedom u zadnjem kolu nad Borisom Dugandžićem, novim članom kluba. Četvrto mjesto pripada 64-godišnjem Zvonku Takaču, koji je spasio pola boda protiv Starčevića. Valja istaknuti da prva četvorica igrača na turniru su ostala neporažena, a svojevrsno izneneđenje je i spomenuto visoko treće mjesto veterana Šribara, koji pokazuje da se na njega i dalje može računati (rezultate možete pogledati u rubrici “partije i natjecanja” op.ur.).
Dugogodišnji tajnik i sudac, gospodin Vladimir Šerbec je zbog bolesti nažalost morao izostati sa prvenstva, a sudački posao su uspješno odradili novi suci, Domagoj Augusta i Marko Sučec. Organizacija turnira bila je na visokom nivou, u skladu s renomeom kluba.

Domagoj Augusta