10. godišnjica ŠK Garešnice


Garesnica2

3. 4. u Garić-hotelu, vrlo lijepom zdanju, održan je brzopotezni turnir povodom 10-godišnjice ŠK Garešnice.

Okupili su 42-je šahista. Tempo igre 10 minuta po igraču.
Najpoznatije ime bio je naš VM Hrvoje Stević, koji je i osvojio turnir, s 8 bodova iz 9 partija. Uz njega, tu je bio i jedan intermajstor, četvorica FIDE-majstora i potom MK i razni kategornici. Sve je teklo ekspresno i bez i najmanjeg praznog hoda ili zastoja. Za jednu razinu iznad ostalih turnira.Uz to, prostor za igru bio je najbolji od svih gdje sam dosad igrao, a pri tome uključujem i službene turnirske partije. Još se sjećam one grozote iz Rugvice.

Turnir je, kao i nedavnog Gospodara siječnja, otvorio gradonačelnik Garešnice. Očito lokalne strukture ondje aktivno podržavaju šah!

U razgovoru su mi organizatori (prije svih mladi predsjednik ŠK Garešnice Miroslav Horina) spomenuli kako bi voljeli ponoviti tako nešto, možda ovako kao proljetni turnir ili turnir za 1. 5., no nemaju definirane planove.

Napravio sam 6 iz 9, i zauzeo vrlo dobro 5.-9. mjesta (deveti po dodatnim kriterijima).
Od tri poraza, dva poraza su bili ogledi s FIDE majstorima; treći je bio MK. 6 pobjeda.
Pobjeđivao sam djecu-početnike, i drugo i prvokategornike.
Rejtingiran sam bio kao 21., jer su ovdje gledali nacionalni rejting; a plasmanom sam ovaj put premašio i taj, i onaj ELO rejting.
Osvojio sam, kao i u Čakovcu, bocu vina; ovdje je to bilo za plasman u top10
Konačni poredak

Garešnica Pobjednici, oko njih glavni organizator lijevo, gradonačelnik desno

GaresnicaSwiss manager live projiciran na platnu; mobilni telefon to ne može baš dobro snimiti, no, na licu mjesta se zahvaljujući tome vrlo lako vidi tko s kime i na kojoj tabli igra i nema gužvanja kod objave (lijepljenja) novih parova. Još jedan dobrodošao detalj na turniru

Garesnica3Golub koji je baš htio nešto sa sredine trake pojesti
Stipe Pavičić